Agenda


Zaterdag 3 maart 2018: Deelname aan Scratchconcert in Dordrecht.

The Armed Man van Karl Jenkins en deel III van de Messiah van Händel.


Noteer alvast in uw agenda:

Op 3 maart 2018 doet het AGK mee aan een scratchconcert in Dordrecht  met uitvoering van The Armed Man van Karl Jenkins en deel III van de Messiah van Handel


Projectzangers gezocht voor uitvoering Requiem Mozart met AGK Borculo in Amsterdam

Het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo neemt op zaterdag 27 oktober 2018 deel aan een uitvoering van het Requiem van Mozart in de Dominicuskerk in Amsterdam. Hiervoor nodigt het AGK koorzangers uit – bij voorkeur bassen, tenoren en sopranen - om dit werk gezamenlijk in te studeren en in Amsterdam als scratchproject uit te voeren. Scratch betekent in dit geval dat de zangers het Requiem vooraf instuderen en dat op 27 oktober de puntjes op de i worden gezet. ’s Avonds wordt het stuk door koor en orkest voor publiek uitgevoerd. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge In de afgelopen tijd voerde het AGK al vaker grote werken uit. Hoogtepunt was in april 2017 de uitvoering van het indrukwekkende muziekstuk “ the Armed Man” van Karl Jenkins, in samenwerking met harmonieorkest Crescendo uit Neede. Een groots en succesvol project, waardoor zowel publiek, zangers en musici werden geraakt. Begin maart zingt het AGK mét projectzangers dit werk nogmaals in de Wilhelminakerk in Dordrecht. In 2016 ging het koor naar Londen en zong daar in The Royal Albert Hall mee met de Carmina Burana van Karl Orff. Het AGK is voortdurend op zoek naar aantrekkelijk en uitdagend nieuw vierstemmig repertoire. Zoals bij veel gemengde koren is ook bij het AGK het evenwicht tussen mannen- en vrouwenstemmen niet geheel in balans. Er is een tekort aan bassen en tenoren en ook de sopraanpartij kan wel wat versterking gebruiken. De keuze van het AGK om zelf met gastzangers projecten uit te voeren of aan scratches mee te doen komt mede hieruit voort. “Beter nog zou het zijn wanneer gastzangers en -zangeressen niet alleen aan projecten meedoen maar kiezen voor een lidmaatschap bij ons enthousiaste en sociale koor”, zegt voorzitster Renske Mooibroek. In 2019 viert het AGK haar vijftigjarig jubileum. “Er is ons nu veel gelegen aan een goede balans in stemverdeling en het bereiken van een goed zangniveau. In 2020 hopen wij dan een frisse vernieuwde start te kunnen maken” zo voegt Renske hier nog aan toe.

Het Algemeen Gemengd Koor onder leiding van Ina Sprick repeteert op woensdag van 20 tot 22 uur in Het Hof, Hoflaan 3-5, Borculo.

Info en opgave via mail: secretaris@agk-borculo.nl 

 
Copyright © 2010 - Algemeen Gemengd Koor Borculo (AG) - Alle rechten voorbehouden - info@agk-borculo.nl