Agenda


In verband met het coronavirus en de maatregelen van de regering zijn er geen repetities tot nader order.


Van John en Yoko naar Mozart en Vivaldi met 50-jarig AGK

 

 

Het Achterhoeks Gemengd Koor (AGK) Borculo vierde op zondag 24 november haar 50-jarig jubileum. Ruim 250 bezoekers genoten van een heerlijk concert. Begeleid door het Projectorkest Twente zong het koor o.l.v. Ina Sprick-de Wilde de Missa Brevis KV275 van W.A. Mozart en het bekende Gloria van Vivaldi. Vijf jonge solisten, allen conservatoriumstudenten, ontroerden het aandachtig luisterende publiek. Het orkest speelde als intermezzi Hornpipe uit de Watermusic van G.F. Händel en delen van het Concerto grosso van Arcangelo Corelli. De klanken van de strijkers, blazers, het kistorgel en het 65-koppige koor klonken mooi, mede door de fijne akoestiek in de kerk.

In zijn welkomstwoord memoreerde voorzitter Rob Bos het oprichtingsjaar van het AGK. "1969 was in vele opzichten een gedenkwaardig jaar: Neil Armstrong landde als eerste mens op de maan en John Lennon en Yoko Ono hielden hun Bedpeace-actie voor de wereldvrede in het Hilton hotel. En last but not least: Mineke Oorthuis nam het voortouw bij de oprichting van een zangkoor in Borculo" zo vertelde hij.

Het AGK kijkt terug op een zeer geslaagde uitvoering met een gezellige en levendige nazit in het Diekgraven gebouw. Op 11 december verzorgt zij nog een klein Kerstconcert voor de bewoners van het Andriessenhuis in Borculo.

Het concert werd  mede mogelijk gemaakt door Fonds 1819 en Stichting Fonds 2013.

Voor meer informatie over het AGK: www.agk-borculo.nl

Of mail: secretaris@agk-borculo.nl

 

Foto koor gemeentehuis 31-10-2018


Concertuitvoering in de Grote Kerk van Neede