Agenda


Zondag 24 november 2019: JubileumConcert in Grote Kerk Neede.


Noteer alvast in uw agenda:

 

AGK BORCULO ZOEKT ZANGERS VOOR UITVOERING MOZARTMIS IN ZUTPHEN

Het Algemeen Gemengd Koor Borculo neemt op zaterdag 25 mei deel aan een groots vierdaags  Mozartevenement in de Walburgiskerk in Zutphen.  Alle achttien door Mozart geschreven missen worden door achttien verschillende koren ten gehore gebracht. Het AGK zingt de Missa Brevis KV275. Om deze muziek in de prachtige Walburgiskerk op goede sterkte te kunnen vertolken, nodigt het AGK zangers en zangeressen uit om aan dit project mee te doen. Vooral bassen en tenoren zijn zeer welkom. De koren worden begeleid door een professioneel orkest en ondersteund door professionele solisten.  

Het Algemeen Gemengd Koor Borculo - al veertig jaar onder leiding van Ina Sprick-de  Wilde -  viert in 2019 haar 50-jarig jubileum. Het koor is van plan hier een feestelijk jaar van te maken met meerdere muzikale hoogtepunten. Zo zijn er plannen om eind maart met nog twee eveneens jubilerende Berkellandse koren een gezamenlijk concert te geven. De Lofstem viert namelijk haar eveneens 50-jarige jubileum en het Borculo’s Mannenkoor blaast 35 kaarsjes uit in 2019. Een mooie gelegenheid voor een gezamenlijk verjaardagsfeest.Het AGK overweegt om ook tijdens dat concert enkele delen van de Missa Brevis op het programma zetten. De projectleden van Mozart Zutphen zijn van harte welkom om met dit concert mee  te zingen en de verschillende stempartijen ook tijdens dit concert te ondersteunen. 

Veel zangers en zangeressen namen al eerder projectmatig deel aan grotere projecten met het AGK. Hoogtepunten waren de Carmina Burana van Carl Orff in the Royal Albert Hall in Londen en het muziekproject The Armed Man van Karl Jenkins, georganiseerd en uitgevoerd door het AGK Borculo samen met harmonieorkest Crescendo Neede. Door deze gezamenlijke ervaringen en de goede sfeer tijdens de repetities is een goede en vriendschappelijke band ontstaan tussen leden en projectleden uit de gehele Achterhoek en daarbuiten. Het AGK is dan ook verheugd het jubileumjaar tegemoet te kunnen zien met een groeiend aantal leden en hoopt de komende jaren verder te kunnen bouwen aan een bloeiend, enthousiast en kwalitatief goed zangkoor.

De eerste repetitie voor het Mozartproject start op woensdag 7 november van 20.00  tot 22.00 uur. Tijdens schoolvakanties geen repetitie. Adres: Het Hof, Hoflaan 3-5, Borculo. Kosten voor deelname bedragen € 62,50 incl. partituur,koffie/thee en koorscholing .

 

Info en opgave via mail: secretaris@agk-borculo.nl

Of telefonisch: 0547-352345

 

Scratch concert TAM NeedeScratchconcert The Armed Man van het AGK en Crescendo in de sporthal te Neede, april 2017